V35K18 Residence / Pasel.Kuenzel

first_imgSave this picture!© Marcel van der Burg+ 14 Share Year:  Projects CopyAbout this officePasel.KuenzelOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLeidenHousesThe NetherlandsPublished on February 20, 2011Cite: “V35K18 Residence / Pasel.Kuenzel” 20 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/113011/v35k18-residence-pasel-kuenzel Clipboard CopyHouses•Leiden, The Netherlands 2011 Photographs “COPY” Photographs:  Marcel van der Burg Text description provided by the architects. V35K18 residence is located on the southern corner of an urban block comprising 18 utterly different houses. Due to its distinct design, clear materialisation and dark color the compact building forms a dominant ‘corner stone’ within the existing urban fabric. All architectural details are subordinate to this principle. The massive brick volume is detached from the adjacent neighbour building by a glazed void and the square floor-to-ceiling windows are detailed flush into the facade. The smaller but longer ‘Hilversum-format’ of the bricks allows for an surprising elegancy and noblesse, and at the same time the black color of the facade associates directly with the traditional Dutch buildings dating from the 16th, 17th and 18th century. Save this picture!© Marcel van der BurgFunctional, the residence is set up in a classical Dutch way: work related program is located on the ground floor, living on the beletage and sleeping on the upper floor. The spectacular cascade stairwell situated in the glazed void on the long side of the building, generates an overwhelming space between the public and private realm.Save this picture!© Marcel van der BurgProject gallerySee allShow lessInvisible Garage / !ndie ArchitectureArticlesThe Crowd in the Cloud / Design InitiativesArticles Sharecenter_img Architects: Pasel.Kuenzel Year Completion year of this architecture project Houses The Netherlands V35K18 Residence / Pasel.KuenzelSave this projectSaveV35K18 Residence / Pasel.Kuenzel V35K18 Residence / Pasel.Kuenzel “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/113011/v35k18-residence-pasel-kuenzel Clipboard ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *