Villa PM / Architrend Architecture

first_imgArchDaily Projects 2010 Villa PM / Architrend ArchitectureSave this projectSaveVilla PM / Architrend Architecture CopyAbout this officeArchitrend ArchitectureOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasRagusaHouses3D ModelingItalyPublished on March 14, 2011Cite: “Villa PM / Architrend Architecture” 14 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?PM别墅 / Architrend Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Moreno Maggi+ 24 Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117118/villa-pm-architrend-architecture Clipboard CopyHouses•Ragusa, Italy “COPY” Italy Year:  Architects: Architrend Architecture Area Area of this architecture project Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/117118/villa-pm-architrend-architecture Clipboard “COPY” Area:  308 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Moreno MaggiText description provided by the architects. The research project its own identity through the creation of simple volumes and divided between them. The contrast between the large windows and dark surfaces of the ground floor, lava stone, and the white walls of the first floor makes the construction to be suspended and light. At the ground floor windows open onto the garden are opposed to the first floor cantilevered walls consist of sliding panels in vertical profiles of aluminum, which act as a sunscreen, and at the same time clearly characterize the villa. Save this picture!© Moreno MaggiRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornYou arrive at the villa by a path paved with lava through the front garden, a steel roof with a dramatic change in the pathway and protects at the same time introduces an element which projects outside the main facade of the building. The angle on the roof of the villa entrance is a wall covered in lava rock cleft and contains a cut corner, a window onto the living room. The opposite edge is instead of glass and turns on the side elevation along the length of your stay with sliding glass doors to the garden that interact with the outside world in absolute transparency. On the back on the ground floor front is more solid, a stone wall, alternating with a white plaster wall in the middle, the window of the bedroom is like a cutting height on the wall. Neat, precise, sharp. Upstairs, the pace becomes more dense, formed by the close of the boards of the jokes that sunscreens dematerialize the volume of the first floor, glazed sbalzante corner of the room, supported by circular columns placed inside to the rear. The functions are distributed in a pattern fluid, the large living room has a central patio glass illuminated from above, with a palm tree in the middle: the green led inside the house. Save this picture!© Moreno MaggiThe outdoor area of the garden is designed as a natural extension of living inside, some particular points of view are indicated by the palm rest is a smooth surface with grass. The outer fence is made up of a wall covered with slabs of lava blaze eye of partridge, the coating is continuous and about the gate and pedestrian gate on the driveway, making it completely homogeneous fence line, lifted from the ground through a collection at the base of the wall. Save this picture!© Moreno MaggiThe villa, through its surfaces with sharp contemporary stands out from the building surrounding rigor by establishing an anomaly, a short space. Save this picture!© Moreno MaggiWe like to think that our project is not in conflict with the environment and the landscape, but the banal existing building.Save this picture!© Moreno MaggiProject gallerySee allShow lessDebate Over the Design for the Glasgow School of Art by Steven HollArticlesAcademy of Art University Introduces the School of Landscape ArchitectureArticles Share Villa PM / Architrend Architecturelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *