Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects

first_img Projects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/234478/daeyang-gallery-and-house-steven-holl-architects Clipboard CopyAbout this officeSteven Holl ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsCultural ArchitectureMuseums & ExhibitGalleryResidential ArchitectureHousesSeoulCultural CenterCulturalHousesMixed UseSouth KoreaPublished on May 15, 2012Cite: “Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects” 15 May 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?韩国大洋美术馆和住宅 / Steven Holl Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Daeyang Gallery and House / Steven Holl Architects Area:  1760 m² Year Completion year of this architecture project Daeyang Gallery and House / Steven Holl ArchitectsSave this projectSaveDaeyang Gallery and House / Steven Holl Architects “COPY” “COPY” CopyGallery, Houses•Seoul, South Korea Architects: Steven Holl Architects Area Area of this architecture projectcenter_img ArchDaily Gallery 2012 Photographs South Korea Manufacturers: FeeLux, Fellert, Interpane, LG Electronics, Listone Giordano, SCHOTT, ZahnerText description provided by the architects. The private gallery and house is sited in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The project was designed as an experiment parallel to a research studio on “the architectonics of music.” The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” which was discovered in a book by John Cage titled “Notations.”Save this picture!SketchRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsLightsVibiaCeiling Lights – BIGFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0MetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedThree pavilions; one for entry, one residence, and one event space, appear to push upward from a continuous gallery level below. A sheet of water establishes the plane of reference from above and below. The idea of space as silent until activated by light is realized in the cutting of 55 skylight strips in the roofs of the three pavilions. Save this picture!© Iwan BaanIn each of the pavilions, 5 strips of clear glass allow the sunlight to turn and bend around the inner spaces, animating them according to the time of day and season. Proportions are organized around the series 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. Views from within the pavilions are framed by the reflecting pool, which is bracketed by gardens that run perpendicular to the skylight strips. Save this picture!© Iwan BaanIn the base of the reflecting pool, strips of glass lenses bring dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below. A visitor arrives through a bamboo formed garden wall at the entry court, after opening the front door and ascending a low stair. He or she can turn to see the central pond at eye level and take in the whole of the three pavilions, floating on their own reflections. The interiors of the pavilions are red and charcoal stained wood with the skylights cutting through the wood ceiling. Exteriors are a rain screen of custom patinated copper which ages naturally within the landscape.Save this picture!© Iwan BaanProject gallerySee allShow lessSuperbowl Project / Supermachine StudioArticlesAD Recommends: Best of the WeekArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/234478/daeyang-gallery-and-house-steven-holl-architects Clipboard Save this picture!© Iwan Baan+ 29 Share Photographs:  Iwan Baan Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *