Trunk House / Paul Morgan Architects

first_imgTrunk House / Paul Morgan ArchitectsSave this projectSaveTrunk House / Paul Morgan Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/242562/trunk-house-paul-morgan-architects Clipboard Houses “COPY” CopyAbout this officePaul Morgan ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDropmoreHousesAustraliaPublished on June 08, 2012Cite: “Trunk House / Paul Morgan Architects” 08 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?主干住宅 / Paul Morgan Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Save this picture!© Peter Bennetts+ 11 Share 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/242562/trunk-house-paul-morgan-architects Clipboard Area:  85 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Peter Bennetts Text description provided by the architects. This project has evolved the building type, the small weekender, by answering a simple question—how does one go into a forest and use the forms of the ecology to build a house? Save this picture!© Peter BennettsThe project is a small cabin in Victoria’s Central Highlands. The clients are medical practitioners/ academics with a daughter attending university. The brief included a living area, small kitchen, bathroom and two bedrooms. They asked for a small forest cabin in which they could practice choral singing. They desired a small habitat that connected them with the isolation one finds in a forest, and the closeness to the birdlife. Save this picture!© Peter BennettsOur practice was interested in the forms of bleached bones of kangaroos and sheep found lying around on farmland. When considering these bones, we were particularly interested in the thickening of the joints required to carry additional loads, and how these structures could be interpreted in found timber. This idea developed into utilising tree forks or bifurcations as the structure for the cabin. Save this picture!© Peter BennettsThe bifurcations were sourced from forest floors and farmland, and, due to their age, were well seasoned. They were joined to straight columns with internal metal plates by a sculptor. An internal column with radiating beams completed the structure, the complete triangulated truss system attaining great inherent strength. Save this picture!© Peter BennettsStringybark trees were removed from the site to make way for the new house. A mobile milling machine was delivered to site, and the lining boards were milled, cured on site, and then fixed internally. The figuration of the boards in the living room has great character, and relates to the experience of being in the forest. It also results in a minimal carbon footprint for the sourcing and installing of the lining boards. Save this picture!© Peter BennettsThe design sought to achieve an almost transparent relationship with the surrounding forest, achieved through an eco-morphological transformation of remnant timber into structure. It developed the typology of the small Australian house, conflating it with the precedents of the primitive hut and the tradition of Aboriginal structures. Save this picture!planProject gallerySee allShow less”Re•architecture – RE•cycle, RE•use, RE•invest, RE•build” ExhibitionArticlesHaraldsplass Hospital / C. F. Møller ArchitectsArticles Share CopyHouses•Dropmore, Australia Australia Projects Photographs Year:  Architects: Paul Morgan Architects Area Area of this architecture project “COPY” Trunk House / Paul Morgan Architectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *