Shoup Residence / building Lab

first_imgSave this picture!Courtesy of building LabText description provided by the architects. As can be said of most eichlers, this was a great house to begin with. By means of the subtle rather than the grand, we strove to re-invigorate the modesty, simplicity and clarity of the original design.Save this picture!Courtesy of building LabRecommended ProductsDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsJansenWindows – Janisol PrimoAt the scale of the building, we focused primarily on the kitchen as the organizational core from which to carve subtle orientations and hierarchies of public spaces.Save this picture!Courtesy of building LabAt the scale of site, our two greatest concerns were the typical eichler austerity to street frontage and this model’s want of an atrium or courtyard. Among other details, our solution consists of two primary elements. The five foot tall diaphanous fence defines a front courtyard with a soft sense of enclosure and filtered connection.  Save this picture!Courtesy of building LabThe insertion of the large picture window at the dining room draws eye more deeply into the site from the street. It also activates latent engagement from the interiors’ most active spaces. Save this picture!Floor PlansProject gallerySee allShow less”Invisible Cities” App Turns the Data of City Life Into an Extraordinary LandscapeArchitecture NewsExhibition at Alpinarium Galtür / Holzer KoblerSelected Projects Share building Lab CopyAbout this officebuilding LabOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationSan RafaelHousesRefurbishmentUnited StatesPublished on February 25, 2014Cite: “Shoup Residence / building Lab” 25 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/479668/shoup-residence-buildin-lab Clipboard “COPY” Shoup Residence / building LabSave this projectSaveShoup Residence / building LabSave this picture!Courtesy of building LabHouses, Renovation•San Rafael, United States Houses Architects: building Lab Area Area of this architecture project Year:  Area:  1570 ft² Area:  1570 ft² Year Completion year of this architecture project + 30 Share ArchDaily “COPY” Photographs:  Courtesy of building Labcenter_img Shoup Residence / building Lab 2013 Landscape Designer: Year:  Projects CopyProject Team:Jeff Prose, Hideaki Kawato, Hector Martell, Jin ParkArchitect In Charge:Stephen ShoupCity:San RafaelCountry:United StatesMore SpecsLess Specs Photographs 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/479668/shoup-residence-buildin-lab Clipboard building Lab Contractor: United Stateslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *