House LLP / Alventosa Morell Arquitectes

first_imgArchitects: Alventosa Morell Arquitectes Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeAlventosa Morell ArquitectesOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBarcelonaSpainPublished on September 24, 2015Cite: “House LLP / Alventosa Morell Arquitectes” 24 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Year:  Photographs House LLP / Alventosa Morell Arquitectes photographs:  Adrià GoulaPhotographs:  Adrià GoulaDesign Team:Josep Maria Alventosa, Marc Alventosa i Xavier MorellBuilder Company:Nix ProfustaStructures Calculist:Crespiera Simó Diagonal Arquitectura SLPCity:BarcelonaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adrià GoulaRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. This building has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic house where to live together and independent at the same time. So the project focuses on these clients’ needs. The building plot enjoys views over the Collserola mount, and it is on a uniform and deep pitch, (30%).Save this picture!© Adrià GoulaAfter the bioclimatic study of this exact point we decided the strategies of the project, in order to maximise the environmental and thermal performance, and to follow the equivalent demands to a passive house. We improve the comfort of the building by:- Compaction.- Capture and sun protection.- Thermal resistance.- Cross ventilation.Save this picture!© Adrià GoulaOn the other hand, as we did not want to modify the original plot and to better adapt to the topography of the land, our project was founded on only two retaining walls which are parallel with the contour lines. These retaining walls support a lightweight wooden construction. This wooden frame is formed by five wall framings which are perpendicular to the concrete walls. This five framing walls organize the different spaces of the house with the idea that each women could have two rooms, a dining and a sitting room, a bathroom, a kitchen and a terrace to implement the main rooms.Save this picture!Floor PlanThis compact construction and of a big thermal resistance, frame the landscape facing south through the fully grazed façade that, in addition to a lineal roof-light for the rooms on the north side, works as a sun capture during the cold seasons.Save this picture!© Adrià GoulaThe savings on heating (and air conditioning) have been possible due to the sun protection on the windows, the wooden ventilated façade, the use of a vegetal roof which provides a big thermal resistance and landscape value; and also a design that has paid particular attention to the natural ventilation, especially important in summer. The demand on heating has been under the limits of a passivhaus (15 Kwh/m2a), and it has been solved with just a fire place for each person. Our final need of heating has been 9 Kwh/m2a.Save this picture!Section BBThe possibility to enjoy  open and transparent spaces facing the Collserola mount landscape, the integration of the building on the site, and the thermal comfort, in addition to the use of healthy and ecologic materials; are the big challenges and values of the project, and the house.Save this picture!© Adrià GoulaProject gallerySee allShow lessCritical Round-Up: Diller Scofidio + Renfro’s Broad MuseumArticles2016 Oslo Triennale Launches International Calls for Intervention Strategies and Ass…Architecture News Share House LLP / Alventosa Morell ArquitectesSave this projectSaveHouse LLP / Alventosa Morell Arquitectes CopyHouses•Barcelona, Spain Projects ArchDailycenter_img 2015 Houses Year:  2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774087/house-llp-alventosa-morell-arquitectes Clipboard Save this picture!© Adrià Goula+ 28 Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774087/house-llp-alventosa-morell-arquitectes Clipboard Spainlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *