JD2 / Carney Logan Burke

first_imgArchDaily CopyAbout this officeCarney Logan BurkeOfficeFollowProductsWoodGlassStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWilsonUnited StatesPublished on August 18, 2018Cite: “JD2 / Carney Logan Burke” 18 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Interiors:Carney Logan Burke Architect with OwnerContractor:Bob StrohmengerCity:WilsonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Matthew MillmanText description provided by the architects. Carney Logan Burke was tasked to design an entire compound for a young family relocating from the San Francisco Bay Area to Wilson, Wyoming. From siting and entry sequence to conceiving a full complement of primary and secondary structures — a 5,300-square-foot residence, guest house and gear barn with a pond, waterfall and landscaping — principals John Carney and Matt Thackray and head of the interiors team Jenn Mei worked closely with the clients to bring all aspects of the project to fruition.Save this picture!© Matthew MillmanThe site was level, treed with aspens and conifers. It enjoyed mountain views and proximity to town, but presented challenges in siting to take advantage of views while minimizing road noise and glimpses of neighboring homes. The clients envisioned a contemporary house with generous glazing and fresh interiors overlooking a naturalistic pond. Working within the design guidelines of the residential association, the main structure’s zinc panels, cedar planking and stone are mimicked in the smaller guest house set amidst the aspens a short distance away. The primary residence takes shape in two volumes. The flat roofline of the mostly transparent single story — which encompasses the open plan kitchen/living/dining areas — extends over an outdoor living room anchored on either side by twin fireplace masses. The two-story residential volume houses bedrooms and utilities downstairs and the master suite upstairs to take advantage of enhanced views. The master suite’s sitting room with built-in daybed connects to the sitting room outside the childrens’ rooms via a floating bridge that passes above the home’s main entry.Save this picture!© Matthew MillmanBoth of the home’s masses have protruding volumes clad in zinc panels, which add interest and depth to the design. On the two-story volume, these are contrasted with horizontal cedar cladding.Save this picture!© Matthew MillmanSave this picture!Main Level PlanSave this picture!© Matthew MillmanThe interior design was a collaboration, with the homeowner and her mother, a retired interior designer, working in concert with CLB. Interiors are characterized by walnut floors, hemlock ceilings, beech veneer, and Frontier sandstone. Much thought went into the kitchen, pantry and bar design; the sizing of locally made custom elements like wood slab tables; and striking a balance between intimacy and the capacity to entertain large groups. The collaborative approach resulted in an open, airy, nature-inspired home that makes the most of its site while meeting the needs of an active family.Save this picture!© Matthew MillmanProject gallerySee allShow lessThe Memorials of Yugoslavia, Through the Lens of Jonathan JimenezArticlesMEPM lab Envisions the Next Generation of Power Plants in TaiwanArchitecture News Share Projects Photographs Save this picture!© Matthew Millman+ 39Curated by Fernanda Castro Share Hershberger Design Houses JD2 / Carney Logan Burke ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898848/jd2-carney-logan-burke Clipboard United States Architects: Carney Logan Burke Year Completion year of this architecture project center_img 2017 Manufacturers: Firestone Building Products, Loewen, Frontier Sandstone, Jarden Zinc Landscape Architect: Year:  Photographs:  Matthew Millman Manufacturers Brands with products used in this architecture project JD2 / Carney Logan BurkeSave this projectSaveJD2 / Carney Logan Burke ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898848/jd2-carney-logan-burke Clipboard CopyHouses•Wilson, United States “COPY” “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *