Small Bioclimatic House / ARKKE

first_img Area:  85 m² Year Completion year of this architecture project Spain Year:  CopyHouses, Sustainability•Ribeira, Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927520/small-bioclimatic-house-arkke Clipboard Houses Photographs Small Bioclimatic House / ARKKESave this projectSaveSmall Bioclimatic House / ARKKE 2018 “COPY” Small Bioclimatic House / ARKKE ArchDaily Projects “COPY” Save this picture!© Antonio Vázquez Sotelo+ 23Curated by Clara Ott Share CopyAbout this officeARKKEOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilitySpainPublished on November 02, 2019Cite: “Small Bioclimatic House / ARKKE” [Pequeña vivienda bioclimática / ARKKE] 02 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927520/small-bioclimatic-house-arkke Clipboard Photographs:  Antonio VázquezSave this picture!© Antonio Vázquez SoteloRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsSolarluxSliding Window – CeroEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. The essential premise of the commission was to design a small, highly efficient and healthy house capable of making the most of a very narrow plot but with delicious views of the Arosa estuary. The strong point of the plot is, in addition to the mentioned views, its elevated position on the access road, which facilitated the opening of the facades towards the desired orientations without compromising your privacy. Save this picture!© Antonio Vázquez SoteloSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Antonio Vázquez SoteloThe small size of the house and the economic limitations led us to create a relatively compact volume but open towards the views through the volume of the porch that extends laterally forming the eaves of the roof, which effectively contributes to the good energy performance of the housing as it protects the holes from direct solar radiation from summer but allows sunning in winter. The entire envelope has been solved with an exterior insulation system (SATE) except for the south and east facades, which are protected by the porch and eaves and have been resolved with a ventilated pinewood facade. Save this picture!© Antonio Vázquez SoteloSave this picture!Section ASave this picture!© Antonio Vázquez SoteloThe housing program, on the ground floor, consists of a living room with an open kitchen, two bedrooms, a toilet and a room of facilities and except for the last two, all spaces enjoy the views. The CLT wood structure has reinforced the thermal behavior of the enclosure to reduce the thermal transmission coefficient well below the maximum allowed, contributing further to improve the environmental quality thanks to its breathability and good hygrometric behavior.Save this picture!© Antonio Vázquez SoteloProject gallerySee allShow lessWinners of UED’s Architecture Competition Imagine the City of the FutureArticlesThe Hidden Transgressive Face of BauhausArticles Share Architects: ARKKE Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *