SNOW 5319 Office and House / UTAA

first_img Year:  Projects Structural Engineering: SNOW 5319 Office and House / UTAA Constructor: Lead Architects: Area:  624 m² Year Completion year of this architecture project Codam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938156/snow-5319-office-and-house-utaa Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938156/snow-5319-office-and-house-utaa Clipboard Architects: UTAA Area Area of this architecture project Mixed Use Architecture ArchDaily Mechanical Engineering: Photographs “COPY” Gadream Manufacturers: AutoDesk, Bello creative, Dalimbath, Dowin, E PLUS Window, GAI international, NARIN MS, Trimble Navigation “COPY” Save this picture!© Hyosook Chin+ 30Curated by Hana Abdel Share Design Team:Chang Gyun Kim, Geun Yong Jang, Sang Won HongCity:Gangnam-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hyosook ChinRecommended ProductsLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. SNOW 5319 is a neighborhood living facility construction built in the back alley that has stepped back from the border between the bustling Nonhyeon-dong and Cheongdam-dong. An alley with a mixture of old and newly built buildings (that are no longer maintained) is a place where diversity and congestion coexist. From bricks to stone tiles and concrete exposures, the exterior wall materials and color selection used in the building was a difficult task in this alley affecting the landscape with various exterior wall materials. Through constant meetings with the owners, the color of the exterior wall was decided as white, which can be the basis of the structure as it is, and white will serve as a milestone in the landscape of the alley.Save this picture!© Hyosook ChinSave this picture!Ground Floor planSave this picture!© Hyosook ChinThe owner couples, who run their design company, wanted simple and concise for their building. The issue was, the direction of the new building considering the shape of the city street and the requirements of the owner, and white was proposed as the exterior wall material and overall color through many meetings with the owner. To further enhance the simplicity of white, 3mm ceramic tiles with light and thin physical properties were decided as exterior wall materials, and for some layers, aluminum expanded metal and polycarbonate, similar to the properties of white, was used.Save this picture!Courtesy of UTAAThe owners of the five-story office who requested a detached top-floor house shown a concise and neat tendency to close most of the interior of the house in white, according to the color of the exterior of the building. The keyword ‘white’, which began from the interpretation of the street, was completed with the whole interior choices by the neat and concise couples.Save this picture!© Hyosook ChinSave this picture!Right elevationSave this picture!© Hyosook ChinWhile addressing Northward architectural slant line restriction for daylight and various restrictions in the residential area as maximizing the exclusive living space, the shadows of the masses on each floor were exquisitely adjusted to give the building a richer depth to the scenery of the alley. And the gaze would stay on the street. The mass on the second floor was slightly twisted towards the road to be a milestone. The space that was pushed out on each floor created by the architectural slant line restriction for daylight was transformed of an external terrace that can be used independently by the residents.Save this picture!© Hyosook ChinThe terrace installed on all floors is referred to the healthy space that allows office workers on each floor to transfer between interior and exterior spaces and staying in the terrace allows them to feel away from work for a moment and feel urban life. In particular, the terrace on the front of the 2nd floor uses expanded metal to give a proper distance to the street, and polycarbonate as the interior light for the house on the top floor protects individual privacy as well as makes possible active communication toward the street line.Save this picture!© Hyosook ChinProject gallerySee allShow less8.5 House / DOGSelected ProjectsShenzhen Yunhai School / AUBE CONCEPTIONSelected Projects Share 2019 HI Structural Engineers Electrical Engineering: South Korea CopyMixed Use Architecture, Houses, Office Buildings•Gangnam-gu, South Korea SNOW 5319 Office and House / UTAASave this projectSaveSNOW 5319 Office and House / UTAA Codam Chang Gyun Kim Photographs:  Hyosook Chin Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeUTAAOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousesOfficesOffice buildingsGangnam-guOn FacebookSouth KoreaPublished on April 27, 2020Cite: “SNOW 5319 Office and House / UTAA ” 26 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?“雪5319”居家工作室,小巷中叠加的白色体块 / UTAA是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *