Baan Vibhavadi House / INchan atelier

first_imgArchDaily CopyAbout this officeINchan atelierOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookThailandPublished on May 07, 2020Cite: “Baan Vibhavadi House / INchan atelier” 06 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938838/baan-vibhavadi-house-inchan-atelier Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/938838/baan-vibhavadi-house-inchan-atelier Clipboard Thailand Intanon Chantip Photographs Baan Vibhavadi House / INchan atelierSave this projectSaveBaan Vibhavadi House / INchan atelier CopyHouses•Thailand Baan Vibhavadi House / INchan atelier Lead Architects: Engineering:C2K ENGINEERING CONSULTANT Company LimitedContractor:Pigad Consultant Company LimitedClients:Monthep Mapiam, Punpim Puttaraksa MapiamCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)Recommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Enclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. This project began in 2017 with a family long-term plan.  At the time, the family simply wanted to take down the 30 year old single storey house and build a new bigger one to suit more requirements.  According to the family, the new house means a significant milestone, and it must be a good place for the son’s formative years.  However, there are two challenging conditions that govern the project: (1) the property’s size is quite small, 236 sq.m.  when compared to all new requirements, (2) the project should nicely create the family bonding among 5 members from 3 generations a grandmother, a father, a mother, a son, and an aunt.  Save this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)The site sits at the street corner where it, fortunately, offers a very beautiful afternoon light.  Such a condition triggers our idea to grow.  We want the family to enjoy this corner with different feelings from different levels.  It is because on the lower level, the view must be confined by the property walls, but offering a nice private green area.  Whereas on the upper level at the same corner can offer an open view to the street corner. So we set a big tree sitting at this very corner as a thematic landscape element vertically connecting feelings between two levels.Save this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)For the functional arrangement, we have to keep the amount of circulation as little as possible, so we simply apply the basic 2 storey house plan by using the stairs hall to distribute to all rooms and areas on each floor.  But what we do is to refine the plan-section relationship of the house in order to exploit the leftover space underneath the stairs to be a part of the grandmother’s bedroom as well as to twist the experience of ascending the stairs to the upper level.  As a result, we can efficiently enlarge many practical spaces such as the dining area, the kitchen, the bedrooms, and so on.Save this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)Moreover, we want to push the house experience a little farther by creating an attic space for the son’s bedroom to be his secret place for his imaginations. Also, we offer a small roof deck where the family can enjoy star gazing moments. Another good feeling of this house is the use of reclaimed flooring wood planks and wood walls. The family is strongly determined to have such reclaimed materials from its memorable house to be applied in the new house so that the new house can beautifully continue the family history somehow.Save this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)Project gallerySee allShow lessHideout Gallery / Hearth ArchitectsSelected ProjectsFashand Villa / SABK design groupSelected Projects Share Architects: INchan atelier Area Area of this architecture project Year:  Houses Projects Manufacturers: Hafele, Adobe, Aluzat, Trimble, Vray Photographs:  Something Architecture (ADDCANDID) Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Save this picture!© Something Architecture (ADDCANDID)+ 34Curated by Hana Abdel Share 2020 Area:  394 m² Year Completion year of this architecture project “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *