SR-1 House / SPNG Architects

first_img SR-1 House / SPNG Architects Area:  162 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•phường 14, Vietnam Year:  Houses SR-1 House / SPNG ArchitectsSave this projectSaveSR-1 House / SPNG ArchitectsSave this picture!© Hiroyuki Oki+ 34Curated by Hana Abdel Share ArchDaily Vietnam Photographs Projects Architects: SPNG Architects Area Area of this architecture project Photographs:  Hiroyuki Oki Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941949/sr-1-house-spng-architects Clipboard “COPY” Manufacturers: Dulux, Panasonic, Toto, Dong Tam, Philips LightsArchitect In Charge:Tran Ngoc ThachDesign Team:Tran Ngoc Thach, Nguyen Trung ThanhClient:Nguyen Trung HieuContractor:Phu Thinh Hoang CompanyCity:phường 14Country:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsBulbs / Spots / Wall LightsAxolightWall And Ceiling Blackspot Light – FavillaCarpetsLonghiRug – CloudsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinText description provided by the architects. SR-1 house is located on a site of ​​37m2, directly facing the west sunlight, surrounded by arid land, lacking urban greenery and mostly filled with typical tube houses of Ho Chi Minh City, with little or almost no gardens, is usually completed with concrete or corrugated iron roofs. Save this picture!© Hiroyuki OkiSave this picture!Fourth Floor PlanSave this picture!© Hiroyuki OkiThe clients are people working in the field of arts, who love the natural atmosphere, trees and animals. They want to build a 4-storey house to meet the needs of life and future jobs. We set the goal of the project to have 3 main values: tranquility, kind behavior with the neighborhood context and closer connection between people and nature.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe clients are born and live in a spacious one-story rural house, with spaces connecting from front to back, so everyone in the family has a very close relationship with each other. Based on that memory, the design opens up views from common living spaces such as living room, dining room, drawing space. On the other hand, the separation in interior space is limited by minimizing solid brick walls, favoring the use of glass walls and continuous space. As such, people can gather easily and they will feel as close and familiar as their childhood home.Save this picture!© Hiroyuki OkiResponding to the context of the site, one of the main solutions for the architecture of the house is the installation of a potted plant system hanging on the façade. The system not only prevents harsh sunlight in the afternoon, but also limits the view from outside to inside the house. Therefore, the interior space becomes quieter, more private and cool. This façade provides a cool stream of steam and oxygen to not only the homeowner but also to everyone around them. The canopy makes the house look as simple as a green wall, making the neighborhood look more friendly. From here, we hope this little piece of green will help connect people closer to nature.Save this picture!© Hiroyuki OkiSave this picture!SectionSave this picture!© Hiroyuki OkiThe space of the house, after completed, is green and tranquility. It is an environment that helps people return to their inner selves to restore and develop a peaceful and wealthy mind. It is a must-have in a crowded tropical city, with extreme temperatures, heavy traffic and alarming air and noise pollution.Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lessThe Gas Holders of London Documented by Photographer Francesco RussoArticlesUniversity of Oxford Announces Largest Project in its History, Designed by NBBJArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941949/sr-1-house-spng-architects Clipboard 2017 CopyAbout this officeSPNG ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn Facebookphường 14VietnamPublished on June 19, 2020Cite: “SR-1 House / SPNG Architects” 19 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?胡志明社别墅SR-1,植物网格立面 / SPNG Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *